Baia Mare curată!

Tipul de proiect
Institutii publice
Site web
http://www.gardaecologica.ro/proiectul-baia-mare-curata-continua-si-in-acest-an-peste-400-de-voluntari-au-raspuns-pozitv-intiativei-lansate-de-garda-ecologica-baia-mare-pentru-ecologizarea-zonelor-limpedea-lunci-firiza/, http://www.baiamare.ro/ro/Administratie/Primarul-Catalin-Chereches-si-Municipiul-Baia-Mare-organizeaza-actiunile-Baia-Mare-curata-si-Baia-Mare-respira/
Perioada de derulare a proiectului
2011-prezent
Obiectivele proiectului
Obiectivul general al proiectului:
Implicarea şi mobilizarea cetăţenilor,autorităţilor de a lua parte la iniţiativa de curăţare a Municipiului Baia Mare de gunoaie, pentru păstrarea unui oraș verde.
Descriere proiect
“Baia Mare curată!” este un proiect amplu care a început în 2011 ,la inițiativa Primăriei Municipiului Baia , în parteneriat cu Garda Ecologică Baia Mare.
Principalele obiective : promovarea educației ecologice, acțiuni de ecologizare, acțiuni de conștientizare a populației privind respectarea naturii și a unui mediu curat.
În 2017 acțiunile au început în 1 aprilie 2017 cu o amplă acțiune de ecologizare în zona Limpedea- Baraj-Firiza, aceasta fiind o zonă de agrement a orașului , unul din locurile cele mai frecventate de băimăreni pentru petrecerea timpului liber în natură.
” Baia mare curată!” este ziua de curăţenie generală pentru Baia Mare . E un proiect amplu, început în urmă cu 6 ani. Acţiunea desfășurată era prima dintr-o serie de evenimente ,de ecologizare ce au urma în acest an.
Cei peste 400 de voluntari au adunat peste 300 saci de gunoaie.
Cadrele didactice alături de elevii şi copiii dumnealor au continuat educaţia ecologică in afara sălilor de curs .S-au adunat sute de saci de gunoaie , este o situaţie care ar trebui să atragă atenţia asupra modului în care noi ne arătăm dragostea faţă de natură.

Grupul tinta al proiectului
Grupul țintă:
-400 elevi
-cadre didactice
-cetățeni responsabili
-reprezentanți ai ISU, Jandarmeriei, Poliției
-parteneri
-ONG-uri locale
Rezultate - Impact - Rezultate masurabile
-peste 400 de voluntari implicați
-peste 300 de saci de gunoaie adunate
-activitatea de ecologizare cu impact asupra comunității băimărene
-mesajul civic , mesajul transmis unei comunități privind respectarea naturii și unui mediu curat
-responsabilitate, implicare

Contributia financiara si non-financiara in realizarea proiectului
Actiunile s-au bazat pe implicare socială, responsabilitate, voluntariat și multă dragostea fața de natură, mediu și culoarea verde.
Contribuția financiară a proiectului a fost zero.
Persoana juridica care a derulat / deruleaza proiectul
Primăria Municipiului Baia Mare
Alte documente
”BAIA MARE CURATĂ!”
9
30

Setări cookie-uri

Setări cookie-uri